5 steder du ikke visste Wide sine produkter er i bruk

Wide leverer i dag produkter som skal holde uværet ute og slippe friskluft inn i ulike bygg. Våre ventilasjonsrister har meget høy virkningsgrad og er godt dokumenterte, også av tredjepart. For anlegg nær sjøen har vi i tillegg gode produkter for å stoppe salt fra å bli med inn i ventilasjonsanleggene.

Her er 5 steder du kanskje ikke vet at Wide sine produkter er i bruk:

1. Stortinget

I henvendelsen vi fikk fra Stortinget var et av kravene at friskluft skal tas inn gjennom et av de runde vinduene i den vakre teglfasaden. Her nyttet det ikke å komme med en standard firkantet ventilasjonsrist. I tillegg skulle øvre del av det runde vinduet benyttes til utluft. Kanskje ikke helt optimalt sett med ventilasjonsøyne, men man begynner ikke å hakke nye hull i fasaden på Stortinget! Man må tilpasse seg og benytte de mulighetene man har. Wide sørget for å lage en sirkulær ventilasjonsrist for luftinntak, med et utsnitt i toppen for å ta luften ut.

Tilbakemeldinger i ettertid sier at kunden ble meget fornøyd med resultatet, både design- og funksjonsmessig.

Stortinget Oslo
Stortinget
Ventilasjon på Stortinget
Stortinget

2. Tinghuset i Haugesund

I desember 2012 fikk Wide en henvendelse fra en entreprenør i Haugesund. Han hadde fått en utfordring.

Historien han kom med var som følger:


Datoen den 12.12.12 var en fredag som viste seg å bli en populær bryllupsdato!
Så også i Haugesund…
Fredagen kom med kraftig snøvær på Vestlandet. Dette førte til at luftinntakene på Tinghuset i Haugesund tettet seg med snø. Ventilasjonsanlegget fortsatte å trekke luft, noe som medførte såpass undertrykk i bygget at det ikke lot seg gjøre å få opp ytterdørene!
På trappa sto gifteklare par i snøværet, de kom seg ikke inn i Tinghuset…


I ettertid fikk Wide levere vår høyeffektive ventilasjonsrist med innebygget varmekabel, som holder ethvert luftinntak åpent vinteren igjennom.

Tinghuset Haugesund
Tinghuset

3. New York Water Taxi


For noen år tilbake var gründeren av Wide på storbyferie i New York. Han gikk i gatene i verdensmetropolen og sugde inn inntrykk som enhver annen turist. Ved kaien var det noe som fattet hans interesse…
Se for deg Ola Normann som får øye på sin egen inntaksrist i skutesida på New York Water Taxi!

New York Water Taxi
New York Water Taxi
New York Wide ventilasjonsrist
New York Water Taxi

4. Johan Sverdup

På Equinor sine hjemmesider kan vi lese:

"Johan Sverdrup er i produksjon. Det er godt nytt for våre eiere, for Norge — og for utslippene.

Gigantfeltet Johan Sverdrup er åpent. Nå skaper vi store verdier for Norge — samtidig som vi kutter utslippene til 4% av verdensgjennomsnittet."

  • Johan Sverdrup feltet er det 3. største feltet i Nordsjøen.
  • For Wide er leveransene til Johan Sverdrup blant våre topp 3 leveranser i størrelse. 
  • I et møte tidlig i prosjektfasen ble Wide omtalt som en av tre solide norske leverandører av ventilasjonsutstyr.

Vi er stolt leverandør til Equinor sitt prestisjeprosjekt.
Gjennom hele prosjektfasen var det meget høyt fokus på kvalitet, leveringstider og å holde kostnadene nede. Wide innfridde på alle punkter.

Ved åpningen av feltet feiret Equinor med å dele ut kake til alle leverandører – og til folket.

Johan Sverdup
Johan Sverdup
Johan Sverdup
Johan Sverdup

5. Forskningsparken på Svalbard

Med Isfjorden like utenfor døra ligger Svalbard Forskningspark. Det flotte bygget huser blant annet Universitetssenteret på Svalbard, Svalbard Museum og Norsk Polarinstitutt. 

Klimaet er meget tørt. Tørr fykesnø, fuktig luft fra havet som gir tåke og lett duskregn, og en temperatur som ofte under 0. Disse klimatiske forhold er en utfordring. 

Løsningen for luftinntaket ble Wide SP-EB med selvregulerende varmekabel.  

  • Wide SP-EB er en ventilasjonsrist som har en selvregulerende varmekabel ført igjennom hver lamell. 
  • Når tørr fykesnø og snøfokk treffer den varme lamellen vil snøen smelte.
  • Det er avgjørende at lufthastigheten ikke er for høy. 

Det er installert 11 Wide SP-EB luftinntak med varmekabel på Svalbard forskningspark.
Driftsansvarlig på Svalbard rapporterer at «Systemet fungerer veldig greit».   

Forskningsparken på Svalbard
Forskningsparken på Svalbard

Våre produkter kommer godt til nytte på veldig mange områder, det står en widerist og sørger for tørre luftinntak både offshore, i bygg, på båter og også i kontainere. Widerista håndterer alle typer vær.

Vil du vite mer?

Ta kontakt for en uforpliktende ventilasjonsprat!

Kontaktskjema

Takk! Vi tar kontakt med deg snart.
Ops! Noe gikk galt. Kan du se over det du skrev igjen?

Ring oss
Bjørn Arne Gundersen
Salgssjef

Mobil: 91 60 07 31
Epost: bjorn@wide.no

I vinterstid kan det ofte være utfordrende å holde luftinntaket åpent. Underkjølt tåke eller regn, våt snø eller kald fyksnø kan resultere i helt eller delvis tette luftinntak.  

Vi får ofte spørsmål fra våre kunder om de bør velge ventilasjonsrister med varmekabel, ventilasjonsristens virkemåte, samt hvordan de styres.

Denne artikkelen gir noen svar på dette.


Skal jeg velge ventilasjonsrister med eller uten varmekabel?

Det finnes ikke noe klart svar på når en skal velge ventilasjonsrister med varmekabel, men som en hjelp på veien stiller vi kundene følgende spørsmål:

A: Er luftinntaket lett tilgjengelig fra bakken eller via tak (?) samtidig som bygget har «en tjeneste» som har som oppgave å fjerne snø og is (?) er dette argumenter for ikke å ha varmekabel. Er svaret nei bør det velges ventilasjonsrister med selvregulerende varmekabel.  

B: Dersom luftinntaket fører luft til et rom der stopp i lufttilførsel vil gi en uønsket / kritisk situasjon, er dette et argument for å velge ventilasjonsriste med varmekabel.  

Ventilasjonsristens oppbygging:


Wide’s ventilasjonsrist SP-E(B), med vertikale lameller, benytter selvregulerende varmekabel som føres gjennom en ekstrudert kanal i lamellene, i drenskanalen og ut gjennom drensstussen. På denne måten får alle utvendige flater en temperatur som hindrer tilfrysing.

Effekten på varmekabelen tilpasses minimumstemperaturen for området der ventilasjonsristen skal benyttes. Wides varmekabler leveres for minimumstemperatur på minus 10, 20, 30 og 40 grader C. Avgitt effekt fra kabel øker når utetemperaturen synker.

Varmekabelen for minus 20 grader C avgir 1,6 kw / m2. Varmekabelen kan tilkobles 220 V 1- eller 3-fas alternativt 400 V 3-fas.    

Styring av selvregulerende varmekabel:

Den mest vanlige måten å styre varmekabelen er via en temperaturføler. Temperaturføleren, en probe, festes på ventilasjonsristens overflate og gir et signal til varmekabelens kontaktor når temperaturen er sunket til innstilttemperatur.

Spenning kobles da til varmekabelen og den vil være påsatt frem til overflatetemperaturen på ventilasjonsristen er steget til innstilt temperatur.

På denne måten unngås det at dråper fra underkjølt tåke, eller regn fester seg som is-krystaller påmetallet. Samtidig vil oppsamlingslommene på lamellene få tilført tilstrekkelig varme til å smelte snø.

En spesiell teknikk utviklet av Wide sikrer en høy energiutnyttelse / økonomived at varmen føres dit den har best effekt.

Vedbruk av snøføler oppnås en energibesparelse på opptil 80 % i forhold til brukav temperaturføler / probe.
Oppstart og dimensjonering av et anlegg:


En selvregulerende varmekabel har en startkarakteristikk tilsvarende en asynkronmotor. Kabelen har en høy startstrøm som faller raskt og stabiliserer seg i løpet av 5– 15 sekunder, avhengig av ute-temperatur ved oppstart. Startstrømmen blir i denne korte perioden,
opp til 2 – 3 ganger så høy som effekten skulle indikere. Av den grunn anbefales det å benytte sikringer med C-karakteristikk.  

Tåke og underkjølt regn
Panelerutens varme blir noen tiendels grader kaldere enn lufttemperaturen pga kjøleeffekt av hastigheten inn gjennom luftinntaket. Dette medfører at underkjølt regn og tåke kan fryse på metallflater som står i luft-strømmen. Med integrert varmekabel vil lamellenes overflate-temperatur holdes noe varmere enn lufttemperaturen, og derved hindre at dråpene avsettes som iskrystaller og tetter luftinntaket.

Våt snø
Sidenlamellene er varmere enn lufttemperaturen, vil ikke den våte snøen feste seg på selve lamellen, men renne ned i dreneringspannen på samme måte som regnvann. En ekstra sløyfe på varmekabelen holde avløpet åpent slik at smeltevannet dreneresut via et oppvarmet avløp.

Kald fyksnø
Ved sterk kald vind kan det dannes store mengder med svært lett "fykesnø" som holder seg svevende i lufta, og følger med inn i luftinntak.

Denne snøen vil delvis fanges opp i den første store lommen på lamell profilet, og bygge seg opp der, og delvis kunne avsettes på lamelloverflatens riller. Snøen som bygger seg opp i lommen vil smelte og fordampe selv på en ekstra kald vinterdag.

Snø som kommer igjennom ventilasjonsristen må smeltes og dreneres bort i eget kammer på innsiden av ventilasjonsristen. Som et alternativ kan vi levere WideDropSafe filter med en vannavstøtende overflate for å hindre at kald fyksnø passerer ventilasjonsristen.

Oppsamlet snø vil falle ned i filterposens vanntette bunn for deretter å blidrenert ut. Filterposen må etterses, eventuelt ved hjelp av trykkfallsmåling, i perioder med store mengder fyksnø.   

Contact form

This form uses grid for its layout. Adjust and reorganize the divs inside the Form Grid to fit 1 or 2 grid columns as needed.

Fields marked with an asterisk (*) are required.
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Alle rettigheter reservert | 2020 ©
Følg oss på Facebook og LinkedIn

Wide Industrier AS
Sagveien 15 N-1890 Rakkestad Norge